Kozák sapka
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
Az oldalára:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztbe elkeverjük a sütőport.
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.A sárgáját kikeverjük a cukorral.
Lassan bele keverjük a fehérjébe a lisztet és a cukros tojássárgáját. Óvatosan összedolgozzuk.
Ketté választjuk a tésztát és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
30x20cm-es tepsit kiolajozunk és kibélelünk sütő papírral. A sárga masszát beleöntjük és elsimítjuk. Majd a kakaós masszát kanalanként rácsurgatjuk. Kb 15 perc alatt 180fokra előmelegített sütőben készre sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e)
Pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük.
A tésztáról lehúzzuk a papírt, és legkisebb pogácsa formával köröket szúrunk ki belőle.
Két darabot összeragasztunk tetszés szerinti mennyiségű pudinggal.
A rámával,tejjel, cukorral és kakaóval sűrű krémet főzünk, és minden korongot megforgatunk benne,majd a kókuszreszelékbe hempergetjük.
Megolvasztjuk a torta bevonót, és minden kozák sapka tetejére teszünk belőle.
Fogyasztásig hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.