Kozák sapka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kozák sapka

Kozák sapka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 4 kanál cukor
  • 5 csapott evő kanál liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 evő kanál kakaó

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evő kanál cukor

Az oldalára:

  • fél kocka ráma
  • 3 evő kanál cukor
  • 2 evő kanál kakaó
  • 1 dl tej
  • 1 csomag kókusz

A tetejére:

  • fél tábla torta bevonó
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztbe elkeverjük a sütőport.

A tojásokat szétválasztjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük.A sárgáját kikeverjük a cukorral.

Lassan bele keverjük a fehérjébe a lisztet és a cukros tojássárgáját. Óvatosan összedolgozzuk.

Ketté választjuk a tésztát és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
30x20cm-es tepsit kiolajozunk és kibélelünk sütő papírral. A sárga masszát beleöntjük és elsimítjuk. Majd a kakaós masszát kanalanként rácsurgatjuk. Kb 15 perc alatt 180fokra előmelegített sütőben  készre sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e)

Pudingot  a tejjel és a cukorral megfőzzük.

A tésztáról lehúzzuk a papírt, és legkisebb pogácsa formával köröket szúrunk ki belőle.
Két darabot összeragasztunk tetszés szerinti mennyiségű pudinggal.

A rámával,tejjel, cukorral és kakaóval sűrű krémet főzünk, és minden korongot megforgatunk benne,majd a kókuszreszelékbe hempergetjük.

Megolvasztjuk a torta bevonót, és minden kozák sapka tetejére teszünk belőle.

Fogyasztásig hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére