Mogyorós csokoládés sütemény
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. Végül beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon megsütjük. (Tűpróba)
Ha kihűlt ketté vágjuk.
A pudingot és a cukrot kevés tejben csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejhez, majd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Mikor kihűlt, hozzákeverjük az apróra tördelt csokoládét.
Az alsó piskótára rásimítjuk a krémet, majd befedjük a második lappal.
A máz hozzávalóit összefőzzük, majd a sütemény tetejére simítjuk.
A tört mogyorót kevés olajon megpirítjuk, majd megszórjuk vele a sütemény tetejét. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.