Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Püspökfalatok

Püspökfalatok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Püspökfalatok

Püspökfalatok

Hozzávalók:

kb.13 darabhoz:

  • 150 g sima piskóta
  • 150 g vegyes aszalt gyümölcs és pirított olajos mag
  • (akkor jó, ha szép színes/és sós földimogyoró is legyen benne mindenképpen, mert ennyi édes mellé elkél)
  • 250 ml tej
  • 20 g  vaníliás pudingpor

A bevonathoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 30 g vaj
  • (szükség esetén pár csepp tej)

A díszítéshez:

  • bármilyen aszalt gyümölcs, vagy olajos mag (nálam kandírozott papaya)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Piskótát sütünk (a saját bevált receptünk alapján) majd kihűtjük.

Az aszalt gyümölcsöket és magokat apróra vágjuk.

A pudingport kevés tejjel elkeverjük, majd egy lábasban, a maradék folyadék hozzáadásával, állandó kevergetés mellett, közepes lángon, besűrítjük. (cukrot nem teszünk hozzá)
Hagyjuk, míg langyosra kihűl.

Egy keverőtálba belemorzsoljuk, vagy apró kockára vágva belerakjuk a piskótát.
Hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és magokat.
Apránként hozzákanalazzuk a pudingot többször elkeverjük. (Nekem kb. 2 evőkanálnyira nem volt szükségem, így figyeljünk, nehogy túl híg legyen a massza!!!). Az egészet jól összedolgozzuk, majd golyókat formálunk belőle.

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd megmártjuk benne a golyókat. Sütőpapírra sorakoztatjuk, majd tetszés szerint dekoráljuk.
Hűtőbe téve megvárjuk, míg a csoki megdermed és ropogós lesz.

Értékeld a receptet

Finomgolyok (3 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére