Püspökfalatok
Hozzávalók:kb.13 darabhoz:
A bevonathoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Piskótát sütünk (a saját bevált receptünk alapján) majd kihűtjük.
Az aszalt gyümölcsöket és magokat apróra vágjuk.
A pudingport kevés tejjel elkeverjük, majd egy lábasban, a maradék folyadék hozzáadásával, állandó kevergetés mellett, közepes lángon, besűrítjük. (cukrot nem teszünk hozzá)
Hagyjuk, míg langyosra kihűl.
Egy keverőtálba belemorzsoljuk, vagy apró kockára vágva belerakjuk a piskótát.
Hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és magokat.
Apránként hozzákanalazzuk a pudingot többször elkeverjük. (Nekem kb. 2 evőkanálnyira nem volt szükségem, így figyeljünk, nehogy túl híg legyen a massza!!!). Az egészet jól összedolgozzuk, majd golyókat formálunk belőle.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd megmártjuk benne a golyókat. Sütőpapírra sorakoztatjuk, majd tetszés szerint dekoráljuk.
Hűtőbe téve megvárjuk, míg a csoki megdermed és ropogós lesz.