Főoldal / Desszertek / Sajtos-túrós pogácsa Edit konyhájából

Sajtos-túrós pogácsa Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sajtos-túrós pogácsa

Sajtos-túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csapott ek. só
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 csapott tk. cukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 20-30 dkg trappista sajt reszelve
  • 175 gramm tejföl
  • 3 db tojássárgája

A lekenéshez:

  • 1 db tojássárgája

A tetejére:

  • a maradék reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverjük a 3 tojássárgáját.
A liszttel elkeverjük a sót, és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és a túrót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük.

A tésztát enyhén lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával, szorosan feltekerjük (mintha bejglit készítenénk). Fél órát hűtőben pihentetjük.
A tésztatekercsből egyetlen, kb. 3 cm vastagságú, téglalapot nyújtunk. Megkenjük 1 tojássárgájával, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
Késsel kb. 4×4 cm-es kockákat vágunk, sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 200C fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Természetesen lehet pogácsaszaggatóval is szaggatni, ekkor vigyázni kell, hogy ne legyen sok megmaradt rész, mert az újra gyúrva már nem lesz leveles!

Sajtos-túrós pogácsa Edit konyhájából 4.15/5 (13 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére