Stolwerck szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjuk, majd 4 cipóra osztjuk.
Mind a négyet egyenként kinyújtjuk. Egy 20×34 cm-es tepsi hátoldalán 180 fokon laponként 7 perc alatt megsütjük.
Amíg a lapok sülnek és hűlnek elkészítjük a krémet.
A tejjel simára keverjük a pudingport és a lisztet.
A 15 dkg cukrot karamellizáljuk, majd az 1 dl vízzel felöntjük. Addig keverjük,míg felolvad. Ezután hozzá öntjük a pudingot és besűrítjük.
Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
a karamellás krémmel betöltjük a lapokat.
A 2 kocka étcsokoládét külön felolvasztjuk pici étolajjal.
A 3 kocka étcsokoládét a fehér csokoládéval és az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.
A sötét csokit vékony csíkokban felvisszük a világos csokira és egy fogpiszkálóval megcifrázzuk.
Pár órát vagy egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak, majd szeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!