Főoldal / Desszertek / Stolwerck szelet Edit konyhájából

Stolwerck szelet Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Stolwerck szelet

Stolwerck szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 6 g sütőpor
  • kb. 1 dl tej

A krémhez:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 6 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 ek.  finomliszt
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)

A tetejére:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 kocka keserű csokoládé
  • 2 ek. étolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjuk, majd 4 cipóra osztjuk.
Mind a négyet egyenként kinyújtjuk. Egy 20×34 cm-es tepsi hátoldalán 180 fokon laponként 7 perc alatt megsütjük.

Amíg a lapok sülnek és hűlnek elkészítjük a krémet.
A tejjel simára keverjük a pudingport és a lisztet.

A 15 dkg cukrot karamellizáljuk, majd az 1 dl vízzel felöntjük. Addig keverjük,míg felolvad. Ezután hozzá öntjük a pudingot és besűrítjük.
Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
a karamellás krémmel betöltjük a lapokat.

A 2 kocka étcsokoládét külön felolvasztjuk pici étolajjal.
A 3 kocka étcsokoládét a fehér csokoládéval és az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.
A sötét csokit vékony csíkokban felvisszük a világos csokira és egy fogpiszkálóval megcifrázzuk.

Pár órát vagy egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak, majd szeletelve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Stolwerck szelet Edit konyhájából 3.83/5 (6 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére