Vaníliás sárgabarackos pite
Hozzávalók:Az alaphoz:
A krémhez:
A tetejére:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Készítsük el a tölteléket.
A mascarponet keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a vanília kivonatot, a tojások sárgáját, majd a tejföllel és a pudingporral keverjük simára.
A barackokat mossuk meg, vágjuk ketté és távolítsuk el a magját.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt helyezzük bele a tepsibe úgy, hogy pereme is legyen.
Öntsük a tésztára a krémet és simítsuk el.
Ízlés szerint rakjuk ki több vagy kevesebb barackkal és toljuk be a 165-170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe kb 20 percre. (Alsó felső sütés 175-180 fok)
A sütőből kivéve a sárgabarackos pitét a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral/fahéjas porcukorral megszórva, vanília fagylalttal és tejszínhabbal kínáljuk.
De fagylalt és tejszínhab nélkül is fenséges.
Jó étvágyat kívánok!