Főoldal / Desszertek / Zabpalacsinta

Zabpalacsinta

Zabpalacsinta

Zabpalacsinta

Hozzávalók:

  • 5 púpozott ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 7 ek. zabliszt
  • csipet só
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2,5 dl kókusztej (saját készítés) vagy a konzerv kókusztej hígítva 1:1 arányban vízzel
  • 1 db nagy alma
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szárazanyagokat összekeverjük, majd apránként folyamatos keverés mellett beleöntjük a kókusztejet, és legvégül belereszeljük az almát.
Jól elkeverjük és hűtőbe tesszük 1 órára.

Forró, vékonyan kiolajozott serpenyőbe 1 merőkanálnyi tésztát teszünk, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tetszés szerint lekvárral, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Én cukor nélküli házi sárgabarack lekvárt kínáltam hozzá.

Hajdula (64 Recept)


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére