Zserbó palacsinta torta
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet egy keverőtálba tesszük. Egy kézi habverő segítségével simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat. Forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a palacsintákat. (elég az első palacsinta előtt kiolajozni a serpenyőt, mivel a tészta tartalmaz olajat)
Ha kisültek a palacsinták, egy tálra rétegezzük a következő képen. Az elsőt megkenünk lekvárral, a következőt megszórjuk a porcukorral elkevert dióval, majd újra lekváros réteg következik. Addig folytassuk a rétegezést,míg el nem fogynak a hozzávalók.
A cukorból, tejből és a pudingporból pudingot főzünk, és leöntjük vele a palacsinta torta tetejét.
Tejszínhabbal, dióval díszítve tálaljuk.