Főoldal / Desszertek / Zserbó palacsinta torta

Zserbó palacsinta torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zserbó palacsinta torta

Zserbó palacsinta torta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 1 üveg sárgabarack lekvár
  • porcukor

A tetejére:

  • 1 cs. csokoládés puding
  • 3 dl tej
  • tejszín hab
  • 3 evőkanál cukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet egy keverőtálba tesszük. Egy kézi habverő segítségével simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat. Forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a palacsintákat. (elég az első palacsinta előtt kiolajozni a serpenyőt, mivel a tészta tartalmaz olajat)

Ha kisültek a palacsinták, egy tálra rétegezzük a következő képen. Az elsőt megkenünk lekvárral, a következőt megszórjuk a porcukorral elkevert dióval, majd újra lekváros réteg következik. Addig folytassuk a rétegezést,míg el nem fogynak a hozzávalók.

A cukorból, tejből és a pudingporból pudingot főzünk, és leöntjük vele a palacsinta torta tetejét.
Tejszínhabbal, dióval díszítve tálaljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére