Főoldal / Desszertek / Amerikai krémes

Amerikai krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Amerikai krémes

Amerikai krémes 1

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 tojás sárgája
  • 17 dkg porcukor
  • 15 ek víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor 3/4része
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 3 tasak vaníliás pudingpor
  • 7 dl víz
  • 6 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 7 tojás fehérje 
  • 5 ek cukor

A tetejére:

  • 5 dl hulala
  • 3 ek porcukor
  • 10 dkg csokiforgács tetszés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A nagy gáztepsit béleljük ki a sütőpapírral a sütéshez.

Amíg sül a tészta,elkészítjük a krémet.A 3 csomag vaníliás pudingot a 7 dl vízzel felfőzzük, majd 6 ek cukorral és 2 cs vaniliás cukorral ízesítjük. A 7 db tojás fehérjét az 5 kanál cukorral felverjük.Még melegen a pudinghoz keverjük.

A kisült piskótára kenjük a krémet és még 10 percig 150 fokon sütjük.Ezalatt a krém keményedni fog.

A hulala tejszínt felverjük a cukorral.

A felvert tejszínt rásimítjuk a krém tetejére. Végül reszelt csokoládéval megszórjuk.

Hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen. Kockákra szeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére