Baghrir, marokkói palacsinta
Hozzávalók:(mérce: 2,5 dl bögre)
A sziruphoz:
|
|
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit turmixgépben csomómenetesre keverjük,. Majd egy tálba öntjük és letakarva kb. fél órát pihentetjük.
Egy teflonos serpenyőt felmelegítünk, és egy merőkanálnyi tésztát elterítünk benne és megsütjük. Az első alá teszünk egy kis olajat, a többi már nem ragad le.
Egyből lehet látni, ahogy kis lyukak keletkeznek a palacsintán, addig kell sütni, míg a teteje is megszilárdul. Annak ellenére, hogy csak egy oldalt kell sütni, nem ragacsos vagy nyers a palacsinta.
A tradicionális narancsvirágmézes sziruppal nagyon finom, abban szokták megforgatni a kisült palacsintákat, érdemes kipróbálni.
Tipp / megjegyzés:
Nálunk mindenki máshogyan ette, juharsziruppal, joghurttal és gyümölccsel, nutellával.