Főoldal / Birka / Marha / Borjúpaprikás

Borjúpaprikás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borjúpaprikás

Borjúpaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg borjú lapocka
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 tk gulyás krém vagy piros arany
  • 2-3 tk piros paprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. zsír 
  • 2 ek. finomliszt
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.

Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával,hozzáadjuk a gulyáskrémet (vagy piros aranyat), és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Ha a hús megpuhult a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Galuskával és savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp / megjegyzés:

Nem kell hozzá bogrács, hogy ízletes, és szaftos pörköltet készítsünk. Ennek a receptnek kezdő háziasszonyok is bátran nekiállhatnak.Ráadásul fele annyi idő alatt elkészül, mint a marhából készült változat.

 

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére