Főoldal / Desszertek / Császármorzsa II

Császármorzsa II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Császármorzsa II

Császármorzsa II

Hozzávalók:

  • 30 deka búza dara
  • 2 tojás
  • fél liter tej
  • 1 citrom leve
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darát egy tálba öntöm, erre ráöntöm a tejet a tojások sárgáját, és kb. fél órára félre teszem, hogy a dara megdagadjon. Majd a citrom levét is hozzáadom.

A tojások fehérjét habbá verem és a már megdagadt búzadarához keverem.

Egy serpenyőbe olajat hevítek és a masszát beleöntöm. Állandó kevergetés mellett addig sütöm, amíg szép piros barnás színt nem kap.

Ha elkészült, tálalom.

Sárgabarack lekvárral és meggyel tálaltam, mivel az én családom nem szereti a mazsolát.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére