Főoldal / Torták / Csodapalacsinta

Csodapalacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csodapalacsinta

Csodapalacsinta

Hozzávalók:

  • 10-15 db előre megsütött vékony palacsinta 
  • 1 csomag vaníliás pudingpor 
  • 1 csomag csokoládés pudingpor 
  • 1 csomag puncsos pudingpor 
  • 1 üveg magozott meggybefőtt 
  • 1 csomag babapiskóta 
  • 1 főzet (4 személyes) kávé 
  • 1 db rumaroma 
  • 7 evőkanál kristálycukor 
  • fahéj ízlés szerint 
  • 1 liter tej 
  • cukrozott kakaópor ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk.

A kávét a rumaromával összekeverjük, megmártogatjuk benne a babapiskótát, majd kirakjuk vele szorosan a tortaforma alját.

A vaníliás pudingport fél liter tejben, 3 evőkanál cukorral felfőzzük, és amikor már csak langyos, a piskótára kenjük.

A palacsintákat megtöltjük kakaóporral, és feltekerjük. Majd mint a kakaós csigákat feltekerjük, és a vaníliás pudingra helyezzük. Kívülről haladjunk befelé.

A csokis pudingot főzzük meg fél tejben 3 evőkanál cukorral, és simítsuk a palacsintákra.

A meggyet csöpögtessük le, és oszlassuk el a csokipuding tetején, majd szórjuk meg fahéjjal.

A puncsos pudingot főzzük fel a meggylével és 1 evőkanál cukorral. Ha langyosra hűlt simítsuk a meggyekre.

Hűtőben dermesszük ki, és ha kész, távolítsuk el a kapcsos tortaformát.

Úgy szeleteljük, mint a tortákat.

Tipp / megjegyzés:
A csodapalacsinta tulajdonképpen egy palacsintatorta, melyet ünnepi alkalmakra is elkészíthetünk.

Csodapalacsinta 5.00/5 (3 értékelés)

Fodor Emese (13 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére