Csokoládés-zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. (a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a barna cukrot)
A folyékonyra olvasztott langyos vajhoz hozzákeverjük a mézet, és a villával enyhén felvert tojást.
A vajas keveréket belekeverjük a zabpelyhes keverékbe, és a végén hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét is.
Összekeverjük, majd nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk egymástól 3-4cm távolságra. Kicsit ellapítjuk őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük őket.
Sütés közbe terülni fognak és szép nagyok lesznek. A megsült kekszeket a tepsin hagyjuk kihűlni.
Pléhdobozba tesszük, így hetekig eltartható.