Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csokoládés-zabpelyhes keksz

Csokoládés-zabpelyhes keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokoládés-zabpelyhes keksz

Csokoládés-zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 30 dkg apró szemű zabpehely
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1-2 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
  • 15-20 dkg barna cukor (ízlés szerint)
  • 25 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
  • 1 db tojás
  • 3 ek. méz
  • 15 dkg apróra vágott étcsokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. (a zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a barna cukrot)

A folyékonyra olvasztott langyos vajhoz hozzákeverjük a mézet, és a villával enyhén felvert tojást.
A vajas keveréket belekeverjük a zabpelyhes keverékbe, és a végén hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét is.

Összekeverjük, majd nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk egymástól 3-4cm távolságra. Kicsit ellapítjuk őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük őket.

Sütés közbe terülni fognak és szép nagyok lesznek. A megsült kekszeket a tepsin hagyjuk kihűlni.

Pléhdobozba tesszük, így hetekig eltartható.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére