Főoldal / Levesek / Csontleves húsos csontból sok zöldséggel

Csontleves húsos csontból sok zöldséggel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csontleves húsos csontból sok zöldséggel

Csontleves húsos csontból sok zöldséggel

Hozzávalók:

  • 1 db (kb 50 dkg) nagy marha velős csont
  • 20 dkg húsos csont
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagy sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 db karalábé levelestül
  • 0,5 db zeller levelestül
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db friss chili
  • 1 db paradicsom
  • 4 db nagy csiperkegomba
  • 1 db krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 tk. szemes bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika

1,5 l víz

Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csontokat megmossuk, majd 1,5 liter vízben feltesszük főni. Megsózzuk.

Megpucoljuk és felvágjuk a zöldségeket. A répát és a fehérrépát hosszában felcsíkozzuk, a zellert, karalábét négybe, a krumplit kockára vágjuk, a hagymát megmossuk és egészben hagyjuk, a kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a paprikát, a chilit és a gombát felszeleteljük. A zeller leveleiből 3 szárat és a petrezselymet egészben hagyjuk.

Amikor a hús felforrt, a habot leszedjük a tetejéről, a tűzhely hőfokát közepesre vesszük, fűszerezzük és gyöngyöző főzéssel még kb.45 percig főzzük. Kivesszük a csontokat, beletesszük a felvágott zöldségeket, a hagymákat héjával, a kelt egészben.

A velős csontból kiszedjük a velőt, melyet pirítós kenyérrel, sóval borssal chilivel ízesítve kínálunk.

A csontról leszedjük a húst, és visszatesszük a levesbe.

Kb. 40 perces főzés után, amikor a zöldségek megpuhultak, tálalunk.  Aki szeretné gazdagíthatja még főtt metélttésztával is.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére