Főoldal / Desszertek / Diós szelet

Diós szelet

Diós szelet

Diós szelet

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 6 tojás
  • 12 deka cukor
  • 15 deka liszt
  • 1csg sütőpor
  • 6 kanál olaj
  • 2 kanál víz

A krémhez:

  • 30 deka darált dió
  • 20 deka cukor
  • 2 deci tej
  • 2 kanál étkezési keményítő
  • 20 deka puha margarin
  • ízlés szerint rum

A tetejére:

  • vágott dió
  • fehér és étcsokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szét választjuk. A sárgájához adjuk a víz felét a másik felét a fehérjéhez. A sárgához még az olajat és a cukor egy negyedét is hozzáadjuk és habosra kikeverjük.
A tojás fehérjét kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot és a két masszát óvatosan összekeverjük. Vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet és sütőpapiros 24×22-es tepsibe simítjuk. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet.

A diót, a cukrot, a rumot, a keményítőt és a tejet összekeverjük. Alacsony lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Vigyázzunk, hogy le ne égjen.

Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük. Amikor már csak langyos, hozzákeverjük a margarint.

A kihűlt tésztalapot három egyenlő részre vágjuk, és megtöltjük a főzött diós krémmel. A tetejére is krémet kenünk, majd darabolt dióval és kétféle csokival díszítjük. Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.

Szelet és torta formájában is elkészíthető.

Domján Mária (560 Recept)


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére