Főoldal / Desszertek / Epres-joghurtos muffin

Epres-joghurtos muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Epres-joghurtos muffin

Epres-joghurtos muffin

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt (1,5 dl)
  • 3 joghurtos pohár liszt
  • 1,5 joghurtos pohár cukor
  • 0,5 joghurtos pohár olaj
  • 3 db tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 kk. vanília kivonat (elhagyható)
  • 1 csipet só
  • 12-20 szem eper (lehetőleg friss)

A tálaláshoz:

  • mascarpone vagy habtejszín
  • 1 ek. porcukor
  • eper
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Béleljük ki a muffin formát papírral, melegítsük elő a sütőt.
Ha fagyasztott epret használunk, hagyjuk teljesen felolvadni, és csöpögtessük le.

A hozzávalókat  az eper kivételével tegyük egy tálba és keverjük össze. A muffin formákat 2/3 részig töltsük meg a masszával majd nyomkodjuk bele  a darabolt epret.
Előmelegített sütőben 170 fokon 25-35 percig sütjük.
Ízlés szerint tejszínhabbal, vagy porcukorral kikevert mascarponeval és friss gyümölccsel tálaljuk.

Ha fagyasztott epret használunk, a lecsöpögött levét beletehetjük a tésztába, ebben az esetben kevesebb joghurtot tegyünk bele. A süteményt elkészíthetjük egy kerek 24 centiméteres tortaformában is.

Értékeld a receptet

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére