Főoldal / Desszertek / Fahéjfagyi

Fahéjfagyi

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjfagyi

Fahéjfagyi

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl víz
  • 1 tk. őrölt fahéj
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukorból és a vízből szirupot főzünk, időközben belekeverjük az őrölt fahéjat is. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni, majd keverjük össze a mascarponeval.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a fahéjas krémbe.

Fagylaltgépbe téve fagyasszuk meg.

Fagylaltgép hiányában, tegyük műanyag dobozba és félóránként keverjük át a kívánt állag eléréséig.

Tipp / megjegyzés:

Cukor helyett, xilittel, eritrittel is elkészíthető. Így módjával a diétákba is beilleszthető hűsítő finomság.

Értékeld a receptet

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére