Főoldal / Sertés ételek / Fetával és olívával töltött hús

Fetával és olívával töltött hús

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fetával és olívával töltött hús

Fetával és olívával töltött sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj vagy csirkemell
  • 10 dkg feta sajt
  • 15-20 szem fekete olívabogyó
  • só, bors
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj a sütéshez

A tzatzikihez:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 doboz görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • kapor ízlés szerint

A tepsis burgonyához:

  • 1 kg újburgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és egy nagy edényben 10 perc alatt előfőzzük.

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk és ízlés szerint borsozzuk. A fetát csíkokra, az olívabogyót pedig kettévágjuk. Minden hússzeletbe teszünk egy csík fetát és egy pár szem olívabogyót, majd feltekerjük.

A megfőtt burgonyát egy nagy tepsibe öntünk, majd meglocsoljuk bőven olívaolajjal és megsózzuk. A fokhagyma cikkeket is hozzáadjuk és jól összeforgatjuk az egészet. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. A sütés vége előtt egy pár perccel egy kicsit szétnyomkodjuk a burgonyát, hogy még nagyobb felületen legyen ropogós.

A húst bepanírozzuk és forró olajban kisütjük.

A tzatzikihez az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük majd besózzuk. Pár perc után kinyomkodjuk a levét és hozzákeverjük a görög joghurtot. Belenyomunk egy cikk fokhagymát és meglocsoljuk olívaolajjal. ízlés szerint apróra vágott friss kaprot is teszünk bele.

A megsült húst a tzatzikivel és tepsiben sült burgonyával kínáljuk.

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére