Fokhagymás töltött hús
Hozzávalók:
- 1 egész dagadó
- 3 zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só
- majoránna
- őrölt bors
- bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- fokhagymapor
- olaj
- leves kocka
- 1/2 dl víz
|
Elkészítési idő: |
2 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk, kicsavarjuk, és egy tálba tesszük.
A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.A hagymát a többi hozzávalóval együtt a zsemléhez adjuk. Jól összekeverjük, és megtöltjük vele a húst.
Egy tepsibe öntünk kevés olajat, a vizet, és hozzáadjuk az elmorzsolt leveskockát.
Ebbe tesszük a töltött húst, aminek a tetejét megszórjuk fokhagymaporral. Fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük.
Mikor a hús átsült,levesszük róla a fóliát, hogy szép színt kapjon.
Tetszés szerinti körettel és friss salátával kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A fokhagymapor helyett vághatunk rá friss fokhagyma szeleteket is.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!