Franciakrémes torta
Hozzávalók:
A krémhez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A torta forma segítségével a tésztából két kört vágunk ki derelye vágóval, a formánál fél centiméterrel nagyobb kört vágunk, mert sülésnél kicsit összeugrik. A sütőpapíros lemezen külön – külön világos-sárgára sütjük őket, majd hagyjuk kihűlni.
A lisztet 3 dl tejben simára keverjük, a tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, és a 7 dl tejbe öntjük a tojássárgákat és a lisztes tejet és sűrűre főzzük. Végül beleöntjük az aromát, és bele forgatjuk óvatosan a tojásfehérjék keményre vert habját.
Az egyik tésztát a forma aljára fektetjük, rásimítjuk a krémet, majd a krém tetejére a keményre vert tejszínhabot. Betesszük a hűtőbe.
A máznál a tejhez adjuk a porcukrot és addig melegítjük míg a cukor el nem olvad, és sűrűsödni nem kezd, akkor simára keverjük benne a kakaót, a tűzről levéve belekeverjük a vajat, és a második lap tetejére öntjük. Gyorsan dolgozzunk vele mert hamar megköt. A mázas lapot cikkekre vágjuk, majd szépen a torta tetejére helyezzük őket.