Habcsókos fahéjas almás béles
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A hab réteghez:
A tészta kenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a sütőport elmorzsoljuk. Majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a sót összegyúrjuk.
A tésztát ketté vesszük, az egyiket kinyújtjuk és egy 39×23 cm-es kizsírozott lisztezett tepsi aljára tesszük. A tészta tetejét megszórjuk búzadarával és elsimítjuk rajta a jól kinyomkodott reszelt almát.
Az alma tetejét megszórjuk kristálycukorral és a fahéjjal, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és befedjük az almatölteléket. A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre.
Amíg sül a tészta, csipet sóval és a citromlével felverjük a szobahőmérsékletű tojásfehérjét. Amikor megnő a hab térfogata, apránként vagy kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény fényes habot verünk belőle.
25 perc elteltével kivesszük a sütőből az almás bélest és rákenjük egy spatulával a tojásfehérjehabot. Visszatoljuk a sütőbe 10-12 percre, hogy a tojásfehérje habcsók megsüljön. Ha szép színt kapott a hab, kivesszük a sütőből, hagyjuk langyosra kihűlni, mert egyébként nem lehet szépen felszeletelni.