Főoldal / Szárnyas Ételek / Hamburger pulykahússal

Hamburger pulykahússal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hamburger pulykahússal

Hamburger pulykahússal

Hozzávalók:

  • 6 db hamburger zsemle
  • 60 dkg pulyka felső comb kicsontozva
  • őrölt fekete bors
  • 5 cl olíva olaj
  • 1 fej saláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej lila hagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyó uborka
  • mustár és ketchup ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A pulykahúst ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk.

A húshoz keverjük a vöröshagymát, ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Jól összedolgozzuk majd vizes kézzel hat egyforma gombócot formázunk belőle.

A gombócokat ellapítjuk majd forró grillen vagy serpenyőben megsütjük.

A zsemléket meg melegítjük, félbevágjuk,és  mindegyikre saláta levelet teszünk. Erre rakjuk a megsült a húspogácsákat, a karikára vágott paradicsomot, kígyó uborkát, lila hagymát.

Mustárt és ketchupot locsolunk rá majd rárakjuk a tetejét.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére