Főoldal / Desszertek / Holdacska

Holdacska

Holdacska

Holdacska

Hozzávalók:

  • 25 deka vaj
  • 4 egész tojás
  • 22 deka cukor
  • 2 bio citrom leve és reszelt héja
  • 30 deka liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 kanál tej
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást, a vajat, és a cukrot keverőtálba teszem és géppel habosra kikeverem.Közben hozzáadom a citromok levét, majd a tejet. Végül a sütőporos lisztet és a citrom reszelt héját.

24×22-es sütőpapiros sütőtepsibe simítom, és 160-170 fokra előmelegített sütőben megsütöm. (tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e)
Amikor kisült, és kicsit meghűlt, holdacskákat szaggattam belőle, és porcukorral meghintve tálaltam.

Domján Mária (560 Recept)


Hagyj üzenetet Névtelen Üzenet visszavonása

A lap tetejére