Káposztás hajtogatott pogácsa
Hozzávalók:
A káposztához:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük. Sózzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Az olajon kicsit megpirítjuk a cukrot, és hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát. Borsozzuk és készre pároljuk.
Az élesztőt a langyos tejjel, és a cukorral felfuttatjuk. Majd a sóval elkevert liszthez adjuk a margarinnal és tojással együtt és bedagasztjuk a tésztát.
Lisztezett deszkán 5mm vastagra nyújtjuk,hosszában háromrét és keresztben kétrét hajtogatjuk. Letakarva duplájára kelesztjük majd újra kinyújtjuk.
Rákenjük a káposztás tölteléket, újra hajtogatjuk és kelesztjük.
Ha megkelt, kb. másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, összedaraboljuk és előmelegített sütőben 200 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.