Főoldal / Egytálételek / Káposztás sztrapacska

Káposztás sztrapacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztás sztrapacska

Káposztás sztrapacska

Hozzávalók:

  • 1 kg fejeskáposzta
  • 80 dkg burgonya
  • kb. 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • Só, bors
  • zsír
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd negyedekre vágjuk. A torzsáját kivágjuk, a káposztát apróra lereszeljük.

Egy lábosban az olajon a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük rajta. A lábosba tesszük a káposztát, majd sózzuk, borsozzuk.
Először nagy lángon pirítjuk, majd a lángot mérsékeljük, és lefedve megdinszteljük.

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és finomra reszeljük. Hozzáadjuk a felvert tojásokat és a zsírt, majd annyi lisztet, hogy kemény galuskatésztát kapjunk.

Egy nagy lábosban vizet forralunk, sózzuk, majd beleszaggatjuk a krumplis galuskatésztát.
A kifőtt tésztát leszűrjük, és a pirított káposztába forgatjuk, majd pár percig együtt pirítjuk.

A szalonnát kockákra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk. A sztrapacskát a pirított szalonnával megszórva tálaljuk.

Káposztás sztrapacska 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére