Káposztás sztrapacska
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd negyedekre vágjuk. A torzsáját kivágjuk, a káposztát apróra lereszeljük.
Egy lábosban az olajon a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük rajta. A lábosba tesszük a káposztát, majd sózzuk, borsozzuk.
Először nagy lángon pirítjuk, majd a lángot mérsékeljük, és lefedve megdinszteljük.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és finomra reszeljük. Hozzáadjuk a felvert tojásokat és a zsírt, majd annyi lisztet, hogy kemény galuskatésztát kapjunk.
Egy nagy lábosban vizet forralunk, sózzuk, majd beleszaggatjuk a krumplis galuskatésztát.
A kifőtt tésztát leszűrjük, és a pirított káposztába forgatjuk, majd pár percig együtt pirítjuk.
A szalonnát kockákra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk. A sztrapacskát a pirított szalonnával megszórva tálaljuk.