Karácsonyi linzercsiga
Hozzávalók:(kb. 20 darabhoz)
|
|
Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojásfehérjével sima tésztává gyúrjuk. Kettő részre osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk a piros ételfestéket. Mind a kettő tésztagombócot folpackba csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük minimum 30 percre.
A tésztákat lisztezett munkalapon külön-külön vékonyra nyújtjuk, egymásra helyezzük és feltekerjük mint a bejglit. A tésztahengert folpackba csomagoljuk, ilyenkor kicsit áthengergetjük, megformázzuk, hogy majd szépen tudjuk szeletelni. 30 percre hűtőbe tesszük.
A szeletelhetőre dermedt tésztahengert kivesszük a hűtőből és egy éles késsel kb 4mm vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk kis helyet hagyva közte, mert sütés közben valamennyit terülni fognak.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük.
Pléh dobozban hetekig eláll.