Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Karácsonyi linzercsiga

Karácsonyi linzercsiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Karácsonyi linzercsiga

Karácsonyi linzercsiga

Hozzávalók:

(kb. 20 darabhoz)

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 db citrom reszelt héja (elhagyható)
  • pár csepp piros ételfesték (nálam paszta)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojásfehérjével sima tésztává gyúrjuk. Kettő részre osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk a piros ételfestéket. Mind a kettő tésztagombócot folpackba csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük minimum 30 percre.

A tésztákat lisztezett munkalapon külön-külön vékonyra nyújtjuk, egymásra helyezzük és feltekerjük mint a bejglit. A tésztahengert folpackba csomagoljuk, ilyenkor kicsit áthengergetjük, megformázzuk, hogy majd szépen tudjuk szeletelni. 30 percre hűtőbe tesszük.

A szeletelhetőre dermedt tésztahengert kivesszük a hűtőből és egy éles késsel kb 4mm vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk kis helyet hagyva közte, mert sütés közben valamennyit terülni fognak.

170 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük.
Pléh dobozban hetekig eláll.

Karácsonyi linzercsiga 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére