Karamellás fahéjas hatlapos
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
Lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzávalót, és rá öntjük a langyos vizet.
Összegyúrjuk. Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, így ha kell még kis vizet adhatunk hozzá.
6 egyenlő cipót formálunk belőle.
Egyesével kinyújtjuk, közepes tepsi nagyságúra. (mérete 38×36 cm-es)
Tepsi hátát vékonyan megzsírozunk, majd liszttel behintjük. Ezen sütjük ki a lapokat, elő melegített sütőben teljes lángon 3-4 perc alatt készre sülnek. (süthetjük sütőpapíron is)
Egy deszkán egymásra csúsztatjuk a kisült lapokat, és hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a krémet.
Egy lábosban megpirítjuk a cukrot karamellnek, amikor már jól össze állt felengedjük a tej 3/4-részével és elkészítjük vele a karamellás tejet, majd félrehúzzuk a gázról.
A fahéjat a liszttel, és a maradék tejjel simára keverjük, majd a karamellás tejhez adjuk. Vissza tesszük a gázlángra és teljes lángon, állandó keveréssel, sűrű krémet főzünk belőle.
Ha megfőtt, kissé hűlni hagyjuk,majd megtöltjük vele a lapokat.
Úgy osszuk a krémet el, hogy minden lapra jusson belőle. A 6-ik lapot rá tesszük,konyharuhával letakarjuk, és egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap vizes késsel szeleteljük.
Tipp / megjegyzés:
Nehezéket tegyünk a felső lapra és akkor nem pöndörödik vissza.