Főoldal / Desszertek / Kávés panna cotta csokoládéval

Kávés panna cotta csokoládéval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kávés panna cotta csokoládéval

Kávés panna cotta csokoládéval

Hozzávalók:

(6 db formához)

  • 3 dl MARESI kávétej
  • 3 dl tej (2,8 %-os)
  • 1 cs. NESCAFÉ
  • 8 dkg barna cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 gramm porzselatin

A csokoládéöntethez:

  • 1 dl MARESI kávétej
  • 5 dkg csokoládé (70%-os)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kávét keverjük simára egy kevés langyos tejjel.

A maradék tejhez adjuk hozzá a MARESI kávétejet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd a simára kevert kávét. Kevergetve melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint. Ezután kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, majd egy szitán szűrjük át, hogy szép sima legyen.

A formákat nagyon vékonyan kenjük ki olajjal, ízlés szerint töltsük fel a zselatinos kávéval, majd hagyjuk hűlni. (Én olajba mártottam az ujjamat, majd úgy kentem ki a formákat. Így dermedés után könnyen kitudjuk majd önteni a formából)

Amikor a panna cotta már éppen csak langyos, tegyük be a hűtőbe pár órára hogy teljesen megdermedjen.

A kávétejet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, majd keverjük simára, és hűtsük éppen csak langyosra. Érdemes közvetlenül tálalás előtt elkészíteni a csokoládéöntetet, mert különben állás közben megdermed. (ha mégis megdermedne, tegyük fel a tűzre, és kevergetve olvasszuk fel, majd hűtsük vissza)

Tálalás előtt vegyük ki a panna cottát a hűtőből, és egy pár pillanatra állítsuk a formát meleg vízbe, majd egy mozdulattal fordítsuk át a tányérra.
A tányéron lévő panna cottát ezután csorgassuk körbe a csokoládéöntettel, ízlés szerint reszelhetünk rá még csokoládét, majd úgy kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére