Főoldal / Szárnyas Ételek / Kijevi szezámmagos csirkegolyó

Kijevi szezámmagos csirkegolyó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kijevi szezámmagos csirkegolyó

Kijevi szezámmagos csirkegolyó

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 tk. só
  • 1/2 kk. fekete bors
  • 25 dkg sajt
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 3 gerezd fokhagyma (kisebb)
  • 1 csokor petrezselyem (kis)
  • 1 csipet só (nagy)
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 db tojás (nagyobb)
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tk. szezámmag
  • 5 dl napraforgó olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet ledaráljuk, és sózzuk, borsozzuk. Diónyi golyókat hengergetünk belőle. (Eredeti recept szerint 30 db-ot, nekem csak 25 lett belőle.)

A sajtot egy tálkába reszeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a szobahőmérsékletű margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, az előzőleg apróra vágott, friss petrezselyemlevelet és egy csipet sót. Jól összedolgozzuk, és apró golyókat formázunk belőle.

A húsgolyót ellapítjuk, egy apró sajtgolyót teszünk a közepébe, és csinos gombóccá sodorjuk.

Három tálkát készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba pedig a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsát rakjuk.
A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött golyókat.

Egy magasabb edényben olajat hevítünk, és közepestől picit kisebb lángon, kb. 7-9 perc alatt szép barnára sütjük a golyókat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Azonnal, melegen tálaljuk.
Hullámos burgonyát sütöttem ki mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére