Főoldal / Levesek / Eperkrémleves Marcsi konyhájából

Eperkrémleves Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Eperkrémleves Marcsi konyhájából

Eperkrémleves Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg eper
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 2 csapott ek. főzés nélküli vaníliás pudingpor (pl: Gála, Aranka)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja

Levesbetétnek:

  • 10 dkg eper
  • tejszínhab
Elkészítési idő:5 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az epret megmossuk, és darabokra vágjuk.

Összeturmixoljuk a tejszínnel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Bele szórjuk a pudingport. (Ha egy egész zacskót hozzáteszünk nagyon sűrű lesz.) Adjuk hozzá a tejet, és habverővel keverjük alaposan össze. (A tej mennyiségével variálhatunk a leves állagán.) Tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, miközben a leves lehűl, kicsit sűrűsödni fog.

Hidegen tálaljuk, friss gyümölcsdarabokkal, vagy csak így magában egy kis tejszínhabbal a tetején.

Eperkrémleves Marcsi konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére