Kráter szelet Erzsike konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A pudinghoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A vaníliás pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot, és a 900 ml tejjel felöntve pudingot főzünk belőle. Ha elkészült, többször megkeverve kihűtjük.
A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, ezekkel is kicsit átkeverjük.
A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóval. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét.
A kakaós lisztet beleszitáljuk a tojássárgás masszába és alaposan elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot a tésztába. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a kakaós tésztát.
A kihűlt pudingot egy kanállal ide-oda belepottyantjuk a kakaós tésztába. Előmelegített sütőben (légkeverésnél 165 °C, normál 180 °C ) tűpróbáig sütjük.
A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
Miután megsült a süteményünk, még melegen a tetejére simítjuk a tejfölös krémet. -Ízlés szerint díszítjük. (én olvasztott csokoládéval meglocsolva találtam)
sütési hőfok: 165°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 28x40x6 cm