Lágy főtt tojás panírozott fasírtbundában
Hozzávalók:
A panírozáshoz:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel.
A 6 darab kisebb méretű tojást néhány percig főzzük (hogy a sárgája lágy maradjon), majd jeges vízben lehűtjük. Ezután óvatosan eltávolítjuk a tojások héját.
A főtt tojásokat lisztben megforgatjuk, majd bevonjuk a fűszerezett darált hússal, és tojás alakot formázunk belőle. Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban aranybarnára sütjük.
Hosszanti irányba kettévágva, melegen, párolt rizzsel vagy más tetszés szerinti körettel és savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.