Lencsés sertésragu virslivel bajor káposztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Megmossuk a lencsét és sós, hideg vízben felrakjuk főni. Amikor félig megpuhult félretesszük.
Nagy serpenyőben kevés zsiradékon üvegesre párolunk két felvágott vöröshagymát, rátesszük a paradicsompürét, zúzott fokhagymát, és a kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, végül aláöntünk egy keveset a lencse vizéből, és hozzáadjuk a félig főtt lencsét is. Készre főzzük. (amíg a hús és a lencse is megpuhul)
A bacont kockára vágjuk, serpenyőben kisütjük, mellédobunk egy fej vékony szeletekre vágott hagymát amit üvegesre párolunk. A káposztát átmossuk és a szalonnás alapra tesszük, és így megpároljuk.
A virslit bevagdossuk és megsütjük.
Egy tálra szedjük a lencsét, mellé a káposztát, amire ráhelyezzük a sült virslit.