Főoldal / Sertés ételek / Lencsés sertésragu virslivel bajor káposztával

Lencsés sertésragu virslivel bajor káposztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lencsés sertésragu virslivel bajor káposztával

Lencsés sertésragu virslivel bajor káposztával 1

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka vagy dagadó 
  • 20 dkg lencse 
  • 3 db vöröshagyma 
  • 1 evőkanál paradicsompüré 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 2 babérlevél 
  • 6 db virsli 
  • 60 dkg savanyú káposzta 
  • 10 dkg bacon 
  • zsír
  • só 
  • bors
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Megmossuk a lencsét és sós, hideg vízben felrakjuk főni. Amikor félig megpuhult félretesszük.

Nagy serpenyőben kevés zsiradékon üvegesre párolunk két felvágott vöröshagymát, rátesszük a paradicsompürét, zúzott fokhagymát, és a kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, végül aláöntünk egy keveset a lencse vizéből, és hozzáadjuk a félig főtt lencsét is. Készre főzzük. (amíg a hús és a lencse is megpuhul)

A bacont kockára vágjuk, serpenyőben kisütjük, mellédobunk egy fej vékony szeletekre vágott hagymát amit üvegesre párolunk. A káposztát átmossuk és a szalonnás alapra tesszük, és így megpároljuk.

A virslit bevagdossuk és megsütjük.

Egy tálra szedjük a lencsét, mellé a káposztát, amire ráhelyezzük a sült virslit.

Értékeld a receptet

Fodor Emese (13 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére