Linzer fenyők
Hozzávalók:
A töltelékbe:
|
|
Elkészítés:
Elkeverjük a lisztet a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és késes robotgépben morzsásra dolgozzuk a felkockázott hideg vajjal. ( Ha nincs ilyen gépünk, akkor kézzel összemorzsoljuk, gyors mozdulatokkal, hogy a vaj ne olvadjon meg).
Gyors mozdulatokkal cipóvá formázzuk és folpackba csomagolva minimum 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt 170 fokra, alsó-felső sütésmódra elmelegítjük.
A hideg tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk. Tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket.
Egy lyukas és egy sima forma alkot egy párt így mindig párosával készítsük.
(én egy tepsire sorakoztatom a sima egy másikra a lyukas formákat)
Betoljuk a sütőbe és 8-10 perc alatt világosra sütjük a linzereket. A kisebb formák gyorsabban a nagyobbak lassabban sülnek meg.
A kihűlt kekszeket a lekvárral összepárosítjuk.
Pléhdobozban 2 hétig biztosan eláll.