Medvehagymás brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sertés combot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint.
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük.
Hozzáadjuk a fokhagyma és a medvehagyma 2/3 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát teszünk rá. Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk.
Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsompürét és átpirítjuk.
Rátesszük a maradék fokhagymát, medvehagymát elkeverjük, de nem főzzük tovább.
A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük.
Tálalásnál házi savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!