Méteres kalács torta
Hozzávalók:A sárga piskótához:
A kakaós piskótához:
A vaníliás krémhez:
A puncsos krémhez:
A lapok lekenéséhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskótához, a tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos formába simítjuk és kb. 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg.
A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal. A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk.
A lapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekenjük.
Összeállítás : kakaós lap, vaníliás krém fele, sárga piskóta, puncskrém fele, kakaós lap, vaníliás krém, sárga piskóta.
Végül bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel amihez 2 dl tejszínt habbá verjük és együtt jól kihabosítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a torta tetejére simítjuk.
A fehér csokoládét egy mokkás kanál étolajjal szintén felolvasztjuk. A barna csokoládéra pettyeket csepegtetünk és egy fogpiszkálóval a barna csokiba húzogatjuk.
Szép mintás lesz így.
Másnap habbá vert tejszínnel díszítjük és kínáljuk.