Főoldal / Torták / Mónika torta

Mónika torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mónika torta

Mónika torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 4 ek. búzadara
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • ízlés szerint rum
  • 25 dkg margarin

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé

A díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kikeverjük. A tojásfehérjét habbá felverjük és a sárga masszába forgatjuk. Hozzáadjuk a sütőporral és a darált dióval elkevert lisztet és sütőpapiros tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor kisült és kihűlt 4 egyenlő lapra vágjuk és a következő krémmel megtöltjük.

A tejben a búzadarát felfőzzük és kihűtjük. A porcukorból és puha margarinból könnyű habos krémet keverünk, hozzáadjuk a kihűlt búzadarát a darált diót és az ízlés szerinti rumot .

A tortalapokat összetöltjük. A tetejére vízgőz felett megolvasztott étcsokoládét öntünk.
Amikor a csokoládé megdermedt a torta tetejét és oldalát tetszés szerint, tejszínhabbal, csokoládédrazséval..stb. feldíszítjük.

Mónika torta 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére