Karamellás-csokis vienetta torta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A karamellhez:
|
|
Elkészítés:
A 25 dkg kristály cukrot karamellizálunk. Mikor szép barnás a színe felöntjük kb. 2 dl vízzel és hagyjuk lassan forrni, míg a karamell elolvad. Hagyjuk elforrni, hogy sűrű karamellt kapjunk.
Ha kihűl nyúlósnak kell lennie.
40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
6 tojást szétválasztunk, és a sárgáját 12dkg porcukorral habosra keverjük. 12 lisztet elkeverünk ½ mk sütőporral, és belekeverjük a tojássárgás masszába. A fehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, és óvatosan a masszába forgatjuk.
A masszát két felé osztjuk, 2 darab 30×40 sütőlapra, és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapokat.Ha meghűltek, leszedjük róluk a sütőpapírt és mindkét lapot ketté vágjuk. Így lesz 4 darab lapunk.
A maradék 3 tojásból, 6 dkg porcukorból, 6 dkg lisztből pici sütőporból, szintén piskótát keverünk az előbbiek szerint, de ebből már csak egy lapot sütünk, melyet szintén kettévágunk ha elkészült.
Összesen 6 darab piskóta lapunk lesz.
A krém készítése:
A pudingporokat a cukorral, és tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük.Hagyjuk kihűlni.
A vajat kihabosítjuk, és apránként hozzá adagoljuk a kihűlt pudinghoz. Belekeverjük a karamellt is, és jól kihabosítjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
A piskótát a karamellás krémmel összetöltjük, és minden sort meglocsolunk az olvasztott csokoládéval is.
A torta oldalát és tetejét is bevonjuk a krémmel, majd olvasztott csokival csurgatjuk le. Tetszés szerint díszítjük.
Ha valakinek macerás a karamell készítése ajánlom csinálja karamellás pudinggal.
Több mint 2 kilós torta lett és nagyon fincsi!