Főoldal / Torták / Karamellás-csokis vienetta torta

Karamellás-csokis vienetta torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karamellás-csokis vienetta torta

Karamellás-csokis vienetta torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 9 db tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 6 g sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. tejszínízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé

A karamellhez:

  • 25 dkg cukor
  • 2 dl víz
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A 25 dkg kristály cukrot karamellizálunk. Mikor szép barnás a színe felöntjük kb. 2 dl vízzel és hagyjuk lassan forrni, míg a karamell elolvad. Hagyjuk elforrni, hogy sűrű karamellt kapjunk.
Ha kihűl nyúlósnak kell lennie.

40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

6 tojást szétválasztunk, és a sárgáját 12dkg porcukorral habosra keverjük. 12 lisztet elkeverünk ½ mk sütőporral, és belekeverjük a tojássárgás masszába. A fehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, és óvatosan a masszába forgatjuk.

A masszát két felé osztjuk, 2 darab 30×40 sütőlapra, és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a lapokat.Ha meghűltek, leszedjük róluk a sütőpapírt és mindkét lapot ketté vágjuk. Így lesz 4 darab lapunk.
A maradék 3 tojásból, 6 dkg porcukorból, 6 dkg lisztből pici sütőporból, szintén piskótát keverünk az előbbiek szerint, de ebből már csak egy lapot sütünk, melyet szintén kettévágunk ha elkészült.
Összesen 6 darab piskóta lapunk lesz.

A krém készítése:
A pudingporokat a cukorral, és tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük.Hagyjuk kihűlni.
A vajat kihabosítjuk, és apránként hozzá adagoljuk a kihűlt pudinghoz. Belekeverjük a karamellt is, és jól kihabosítjuk.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
A piskótát a karamellás krémmel összetöltjük, és minden sort meglocsolunk az olvasztott csokoládéval is.
A torta oldalát és tetejét is bevonjuk a krémmel, majd olvasztott csokival csurgatjuk le. Tetszés szerint díszítjük.

Ha valakinek macerás a karamell készítése ajánlom csinálja karamellás pudinggal.
Több mint 2 kilós torta lett és nagyon fincsi!

Karamellás-csokis vienetta torta 4.68/5 (57 értékelés)

Eta (27 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére