Főoldal / Desszertek / Nyuszi szeletek

Nyuszi szeletek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nyuszi szeletek

Nyuszi szeletek

Hozzávalók:

24×22-es tepsihez

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek. liszt
  • fél cs. sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg puha margarin
  • fél dl olaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. hideg víz

A töltelékhez:

  • maradék süteményvégek
  • 1 ek. kakaópor
  • rum ízlés szerint
  • 2 ek. barack lekvár
  • 5-6 dkg vaj
  • 1 ek. cukor
  • 3 ek. darált dió
  • 2 ek. barack lekvár

A tejszínes réteghez:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló

A tetejére:

  • 1 tábla fehér csoki
  • 20 deka marcipán
  • Csokoládéba mártott marcipán nyuszika
  • Ehető arany ételfesték (elhagyható)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukor felével, az étolajjal és a vízzel kihabosítjuk. A tojások fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a sárga masszához. Végül beleforgatjuk a darált diót és a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon megsütjük.

Amikor megsült, lehúzzuk róla a papírt és 2 kanál lekvárral lekenjük a tésztát.

A tészta töltelékének a hozzávalóit összedolgozzuk úgy, hogy a lekváros tésztára egyenletesen rátudjuk simítani.

A tejszínt habbá verjük (ha szükséges használjunk hozzá habfixálót) és a töltelékre egyenletesen rásimítjuk.

A csokoládét mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk és a tejszínre szép egyenletesen rásimítjuk.

A hűtőbe tesszük, majd ha a csokoládé megdermedt csokis nyuszikkal díszítjük.

Másnap, éles forróvizes késsel szeleteljük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére