Főoldal / Levesek / Palócleves III

Palócleves III

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Palócleves III

Palócleves III

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb (színhús) 
  • 1 nagy fej vöröshagyma 
  • 5 ek. olaj vagy sertészsír 
  • 1 kk. édes-nemes pirospaprika 
  • 1 ek. paradicsompüré 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • só, bors 
  • 25 dkg zöldbab 
  • 20 dkg burgonya 
  • 20 dkg sárgarépa 
  • 10 dkg petrezselyemgyökér 
  • 1-2 db babérlevél 
  • 2 ek. finomliszt 
  • 2 dl tejföl 
  • 1 csokor kapor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst apró kockákra vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A hagymát finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a zsiradékban, rádobjuk a húst, és erős tűzön néhány percig pirítjuk-pörköljük. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, ízesítjük sóval, borssal és mérsékelt tűzön, fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. (pörköltet készítünk)

Megtisztítjuk a zöldségeket, a zöldbabot 2-3 cm-es darabokra, a burgonyát apró kockákra, a répaféléket vékony karikákra vágjuk, és az egészet 1,2 liter enyhén sós, a babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. (használhatunk fagyasztott zöldbabot is hozzá)
Ha a zöldségek megfőttek hozzáadjuk a pörköltet.

A lisztet a tejföllel simára elkeverjük, 1 merőkanál főzőlével hígítjuk, majd a leveshez öntjük. A levest ízlés szerint utána sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, mérsékelt tűzön 4-5 percig forraljuk. A kaprot megmossuk, finomra vágjuk, és beleforgatjuk a levesbe.
A palócleves mellé tejfölt kínálunk.

Jó étvágyat kívánok!

Palócleves III 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére