Pincemester csirkéje
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemelleket szétnyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk,sózzuk,megszórjuk szárnyas fűszerrel.
A szőlőt leszemezzük,megmossuk.
Mindegyik csirkemellre teszünk egy-egy darab rokfort sajtot.
A hússzeleteket összehajtjuk,fogvájóval összetűzzük és baconbe tekerjük.
A kis „csomagokat” tepsibe vagy hőálló tálba tesszük,aláöntünk 1-1 dl bort és mustot majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A visszamaradó szaftot egy serpenyőbe kanalazzuk,beletesszük a szőlőszemeket,1-1 dl bort és mustot öntünk rá ,hozzáadjuk a vajat, majd beforraljuk.
Ízesítjük ha szükséges.
A csirkemellet a szőlővel és tetszőleges körettel tálaljuk./én rösztit készítettem mellé/
Jó étvágyat kívánok hozzá!