Főoldal / Desszertek / Rakott gofri

Rakott gofri

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott gofri

Rakott gofri

Hozzávalók:

A gofrihoz:

  • 1 kg liszt
  • 1 liter tej
  • 25 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só

A rétegezéshez:

  • 4 dl cukrászhab (vagy habtejszín)
  • 50 dkg túró
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 2 cs. főzés nélküli vaníliás. puding
  • 7 dl tej
  • nutella

A csokimázhoz:

  • 30 dkg csokoládé
  • 20 dkg margarin
  • 5 ek. olaj
  • 2 ek. víz
  • 1 ek. cukor

A díszítéshez:

  • 1-2 dl cukrászhab (vagy habtejszín)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gofri alapanyagait egy tálba tesszük, majd robotgéppel összekeverjük. Felforrósított gofrisütőben kisütjük a gofrikat.

Összekeverjük a túrót, a habtejszínt és a vaníliás cukrot.

Egy üveg tálba, vagy tepsibe letesszük az első réteg gofrit, és rásimítjuk a túrós krémet.

Elkészítjük a főzés nélküli pudingot. A túrós réteget befedjük a következő réteg gofrival, amire rásimítjuk a pudingot.  Jön a következő réteg gofri, amit megkenünk nutellával, majd befedjük a legfelső réteg gofrival.

A csokimáz hozzávalóit vízgőz felett összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a desszertünk tetejét. Tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A gofri tésztájába lehet kakaó port, fahéjat, vagy kókuszt is tenni, annál különlegesebb íze lesz.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére