Rakott gofri
Hozzávalók:A gofrihoz:
A rétegezéshez:
A csokimázhoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A gofri alapanyagait egy tálba tesszük, majd robotgéppel összekeverjük. Felforrósított gofrisütőben kisütjük a gofrikat.
Összekeverjük a túrót, a habtejszínt és a vaníliás cukrot.
Egy üveg tálba, vagy tepsibe letesszük az első réteg gofrit, és rásimítjuk a túrós krémet.
Elkészítjük a főzés nélküli pudingot. A túrós réteget befedjük a következő réteg gofrival, amire rásimítjuk a pudingot. Jön a következő réteg gofri, amit megkenünk nutellával, majd befedjük a legfelső réteg gofrival.
A csokimáz hozzávalóit vízgőz felett összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a desszertünk tetejét. Tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A gofri tésztájába lehet kakaó port, fahéjat, vagy kókuszt is tenni, annál különlegesebb íze lesz.