Sajtocs csiga Renáta konyhájából
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük hozzávalókat és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Az összegyúrt tésztát 4 felé osztjuk és egy órára hűtőbe tesszük.
Kinyújtjuk az egyik tésztát téglalap alakúra megkenjük a puha vajjal (melyet szintén négy felé osztottunk) megszórjuk a 4 felé osztott reszelt sajttal és szorosan feltekerjük.
Így járunk el a többi tésztával is.
Egyenként folpackba csomagoljuk őket és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap éles késsel kb. 7-8 mm vastagra szeleteljük és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a csigákat.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 percig sütjük, de ez a sütőtől függ. Hamar sül, figyelni kell rá.