Főoldal / Desszertek / Sajtocs csiga Renáta konyhájából

Sajtocs csiga Renáta konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sajtocs csiga Renáta konyhájából

Sajtocs csiga Renáta konyhájából

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 50 dkg liszt
  • 4 kk. só
  • 12 g sütőpor
  • 2 dl tej

A töltelékhez:

  • 10 dkg puha vaj
  • 30 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük hozzávalókat és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Az összegyúrt tésztát 4 felé osztjuk és egy órára hűtőbe tesszük.

Kinyújtjuk az egyik tésztát téglalap alakúra megkenjük a puha vajjal (melyet szintén négy felé osztottunk) megszórjuk a 4 felé osztott reszelt sajttal és szorosan feltekerjük.

Így járunk el a többi tésztával is.

Egyenként folpackba csomagoljuk őket és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap éles késsel kb. 7-8 mm vastagra szeleteljük és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a csigákat.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 percig sütjük, de ez a sütőtől függ. Hamar sül, figyelni kell rá.

Sajtocs csiga Renáta konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Kovácsné Tóka Renáta (15 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére