Főoldal / Egytálételek / Tarhonyás lecsó parasztkolbásszal

Tarhonyás lecsó parasztkolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tarhonyás lecsó parasztkolbásszal

Tarhonyás lecsó parasztkolbásszal

Hozzávalók:

  • 25 dkg lecsó (1 üveg)
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 5 bazsalikomlevél
  • 20 dkg tarhonya
  • 8 dl víz
  • 5 dkg mangalica szalonna
  • 20 dkg csabai parasztkolbász
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • csípős pirospaprika
  • chili szósz
  • 1 dl vörösbor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szalonnát kockára vágom.

A kolbászt, a paprikát és a chilit felszeletelem. A bazsalikomot felaprítom.

Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát és a kolbászt, majd félreteszem.

A zsiradékon kicsit megpörkölöm a tarhonyát, felöntöm vízzel, fűszerezem, hozzáadom a paradicsom sűrítményt, a chilit és a zöldpaprikát. Időnként megkavargatva főzöm, hogy ne kozmáljon oda. (kb.20 percig főzöm)

Majd hozzáadom a lecsót, beleöntöm a bort, egy kevés chili szószt.

Belekeverem a sült szalonnát és kolbászt.

Tálalok. Barna kenyérrel, vörösborral fogyasztom.

Tipp / megjegyzés:
Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetően. Én most még se friss zöldségből készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom, de ízesebb is.A jó lecsó ráadásul disznózsírral készül, ami nálam nincs készleten, a befőzéskor használok csak, és bogyiszlói paprikából, ami most nem kapható. Az sem egy utolsó szempont, hogy így kevesebb munkával, gyorsabban elkészült az étel, igaz a befőzéskor volt vele bőven munka.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére