Főoldal / Desszertek / Tejszínes gyümölcsrizs őzgerincben

Tejszínes gyümölcsrizs őzgerincben

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes gyümölcsrizs őzgerincben

 Tejszínes gyümölcsrizs őzgerincben

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • csipet só
  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg porcukor
  • 1 doboz ananász konzerv
  • 1 cs színtelen tortazselé
  • 2 dl habtejszín
  • 5 evő kanál eper dzsem
  • fél dl víz
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tejet a sóval felforraljuk, beleöntjük a megmosott, lecsepegtetett rizst, és puhára főzzük. Az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.
Mikor kész lefedjük, hogy teljesen magába szívja a maradék folyadékot, majd hagyjuk hűlni.
Később belekeverjük a porcukrot.

Az ananászt leszűrjük. Kibélelünk egy őzgerinc formát sütőpapírral.
A tejszínt kemény habbá verjük és össze keverjük a rizzsel.
A rizs felét bele öntjük az őzgerinc formába, rászórjuk a ananászt. (a tetejére hagyjunk belőle díszítésnek)
Majd befedjük a maradék rizzsel, és hűtőben dermesztjük 4 órát.

Tányérra kiborítjuk és lehúzzuk róla a papírt. Átlósan kirakjuk ananásszal, az oldalát megkenjük lekvárral.
A torta zselét az ananász lével elkészítjük a rajta levő utasítások szerint, és bevonjuk vele a desszertünket.
Hűtőben 2 órát dermesztjük.

 

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére