Főoldal / Torták / Tiramisu torta- gluténmentes

Tiramisu torta- gluténmentes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tiramisu torta- gluténmentes

Tiramisu torta- gluténmentes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • két lapot fogunk sütni ezért laponként:
  • 2×4  tojásfehérje
  • 2×25 g xylit vagy eritrit
  • 2×100 g darált, blansírozott mandula
  • 2×30 g olvasztott vaj vagy kókuszolaj

A lapok locsolásához:

  • 1 csésze eszpresszo kávé

A hintéshez:

  • holland kakaópor

A krémhez:

  • 5 db tojás sárgája
  • 50 g xylit vagy eritrit
  • 1 ampulla mandula aroma
  • 30 ml amarettolikör ( el is lehet hagyni )
  • 450 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A piskótához felolvasztjuk a 30 g vajat.

A tojásfehérjét keményre verjük, beleverjük a xylitet vagy az eritritet, belecsurgatjuk az olvasztott vajat is. A darált mandulát óvatosan  egy  fakanállal a fehérjébe keverjük. Egy sütőpapírral kibélelt 22 cm-es tortaformába simítjuk és 160 fokon légkeverés mellett kb 20 percig sütjük.  (Mindig csináljatok tűpróbát!) Így készítjük el mind a két lapot külön-külön.

A krémhez a tojássárgáját xylittel vagy eritrittel vízgőz felett krémesre keverjük. Beleöntjük a mandula aromát és ízlés szerint az amaretto likőrt. Tovább verjük egy keveset. Levesszük a vízgőzről belekeverjük a mascarponét.

A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a krémbe. Kávét főzünk.

Az első lapot tortatányérra rakjuk meglocsoljuk kávéval, majd megkenjük a krém felével. Rátesszük a 2. lapot ezt is meglocsoljuk kávéval és bevonjuk az egész tortát a maradék krémmel. Meghintjük bőven kakaóporral és minimum 3 órára, de a legjobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Ha alaposan lehűlt és az ízek összeértek kínáljuk.

Értékeld a receptet

Edina (11 Recept)

Görög férjemmel és két fiammal Németországban élünk, ezért is kétnyelvü a blogom. Imádok sütni, fözni színte minden szabad percemet a konyhában töltöm. Nagyon szeretem a görög és a mediterrán konyhát.Mint táplálkozási tanácsadó próbálom egyre több emberrel megszeretettni a paleo konyha varázslatos ízvilágát.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére