Tiramisu torta- gluténmentes
Hozzávalók:A tésztához:
A lapok locsolásához:
A hintéshez:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A piskótához felolvasztjuk a 30 g vajat.
A tojásfehérjét keményre verjük, beleverjük a xylitet vagy az eritritet, belecsurgatjuk az olvasztott vajat is. A darált mandulát óvatosan egy fakanállal a fehérjébe keverjük. Egy sütőpapírral kibélelt 22 cm-es tortaformába simítjuk és 160 fokon légkeverés mellett kb 20 percig sütjük. (Mindig csináljatok tűpróbát!) Így készítjük el mind a két lapot külön-külön.
A krémhez a tojássárgáját xylittel vagy eritrittel vízgőz felett krémesre keverjük. Beleöntjük a mandula aromát és ízlés szerint az amaretto likőrt. Tovább verjük egy keveset. Levesszük a vízgőzről belekeverjük a mascarponét.
A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a krémbe. Kávét főzünk.
Az első lapot tortatányérra rakjuk meglocsoljuk kávéval, majd megkenjük a krém felével. Rátesszük a 2. lapot ezt is meglocsoljuk kávéval és bevonjuk az egész tortát a maradék krémmel. Meghintjük bőven kakaóporral és minimum 3 órára, de a legjobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Ha alaposan lehűlt és az ízek összeértek kínáljuk.