Főoldal / Torták / Tiramisu torta- gluténmentes

Tiramisu torta- gluténmentes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tiramisu torta- gluténmentes

Tiramisu torta- gluténmentes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • két lapot fogunk sütni ezért laponként:
  • 2×4  tojásfehérje
  • 2×25 g xylit vagy eritrit
  • 2×100 g darált, blansírozott mandula
  • 2×30 g olvasztott vaj vagy kókuszolaj

A lapok locsolásához:

  • 1 csésze eszpresszo kávé

A hintéshez:

  • holland kakaópor

A krémhez:

  • 5 db tojás sárgája
  • 50 g xylit vagy eritrit
  • 1 ampulla mandula aroma
  • 30 ml amarettolikör ( el is lehet hagyni )
  • 450 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A piskótához felolvasztjuk a 30 g vajat.

A tojásfehérjét keményre verjük, beleverjük a xylitet vagy az eritritet, belecsurgatjuk az olvasztott vajat is. A darált mandulát óvatosan  egy  fakanállal a fehérjébe keverjük. Egy sütőpapírral kibélelt 22 cm-es tortaformába simítjuk és 160 fokon légkeverés mellett kb 20 percig sütjük.  (Mindig csináljatok tűpróbát!) Így készítjük el mind a két lapot külön-külön.

A krémhez a tojássárgáját xylittel vagy eritrittel vízgőz felett krémesre keverjük. Beleöntjük a mandula aromát és ízlés szerint az amaretto likőrt. Tovább verjük egy keveset. Levesszük a vízgőzről belekeverjük a mascarponét.

A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a krémbe. Kávét főzünk.

Az első lapot tortatányérra rakjuk meglocsoljuk kávéval, majd megkenjük a krém felével. Rátesszük a 2. lapot ezt is meglocsoljuk kávéval és bevonjuk az egész tortát a maradék krémmel. Meghintjük bőven kakaóporral és minimum 3 órára, de a legjobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Ha alaposan lehűlt és az ízek összeértek kínáljuk.

Tiramisu torta- gluténmentes 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére