Töltött zsömle
Hozzávalók:
Az öntethez:
|
|
Elkészítés:
A zsömlék tetejét levágjuk, a belét kikaparjuk, elmorzsoljuk.
A túrót összetörjük, elkeverjük a vaníliával, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a tojásokkal, a joghurttal, a tejföllel, majd belekeverjük a zsemlebelet és az apróra vágott citromfüvet is.
Egy tálban elkeverjük a porcukrot és a tejet, majd belemártjuk a kivájt zsömléket, és elhelyezzük egy kivajazott tepsiben egymás mellé őket.
Az üregeket félig megtöltjük a túrós töltelékkel, majd ráhalmozunk a gyümölcsből, és a maradék helyet kitöltjük túrós töltelékkel.
A zsemlék levágott kalapjait a maradék cukros tejbe mártjuk, és visszahelyezzük a tetejükre.
Minden zsemle tetejére egy kis vajat kenünk, majd megszórjuk mandulával.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt megsütjük.
(Én ekkor leszedtem mindegyik kalapot egy tányérra és a tölteléket is megpirítottam pár perc alatt. Újra befedtem, és még picit visszadugtam a sütőbe, hogy a teteje ropogós maradjon.)
Amíg a zsömlék sülnek az öntet hozzávalóit elkeverjük.
A zsömléket az öntettel, és friss szederrel tálaljuk.
Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/