Főoldal / Szárnyas Ételek / Túrós sajtos csirkemell káposztás burgonyával

Túrós sajtos csirkemell káposztás burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós sajtos csirkemell káposztás burgonyával

Túrós sajtos csirkemell káposztás burgonyával

Hozzávalók:

  • 50 deka csirkemell
  • fehér őrölt bors
  • 1 deci olaj
  • 50 deka burgonya
  • 20 deka savanyú káposzta
  • 10 deka bacon
  • 20 deka túró
  • 3 darab kockasajt
  • 1-2 szál újhagyma
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet felszeletelem. Sózom, borsozom, és kevés forró olajon mindkét oldalát átsütöm.

Az egyik megsült oldalára, még sülés közben ráteszem a sajttal összekevert túrót, ami majd szépen ráolvad a húsra.

A baconszalonnát apró kockákra vágom és egy kevés olajon megsütöm amikor félig megsült ráteszem a savanyú káposztát és azzal kevergetve szépen megpárolom.

A burgonyát apró kockákra vágom, és sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt leszűröm, és összekeverem a káposztás baconnel, majd belekeverem a finomra vágott újhagymát és egy kis kaliforniai paprikát.

A húsokat ezzel a finom körettel tálalom.

Tipp / megjegyzés:
A káposztát vagdossuk rövidre ne legyenek túl hosszúak.
Juhtúróval is készíthető.

 

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére