Főoldal / Torták / Vörös bársony torta

Vörös bársony torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Vörös bársony torta

Vörös bársony torta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 30 dkg liszt
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 24 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 1,5 dl tej
  • 3-4 csepp piros ételfesték
  • 1 cs. vaníliás cukor

A krémhez:

  • 20 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 3 dkg vaj vagy margarin
  • 2 ek. tejföl
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

180 fokra előmelegítjük elő a sütőt. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük.

Átszitáljuk a lisztet és összekeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sóval. Félretesszük amíg elkeverjük a nedves hozzávalókat.

Elektromos habverővel kihabosítjuk a puha vajat és a cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, az ételfestéket és a vaníliás cukrot is. Fokozatosan beledolgozzuk a lisztes keveréket és kikeverjük a tésztát. A tésztamasszát tortaformába öntjük.
Az előmelegített sütőbe tesszük, ahol 35-40 percig sütjük a tésztát, majd fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült-e. Kb. 10 percig a tortaformában hagyjuk hűlni. Ezt követően kivesszük a formákból és sütőrácson hűtjük tovább.

A bevonathoz kikeverjük a krémsajtot, a tejfölt és a vaníliás cukrot. Szép fokozatosan adagoljuk bele a porcukrot és addig keverjük, amíg teljesen sima masszát nem kapunk. A kész krémmel megtöltjük illetve bevonjuk a teljesen kihűlt tortalapot.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

Vörös bársony torta 3.81/5 (16 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére